top of page

Projectontwikkelaar

EEN (DEEL) VAN EEN NIEUWBOUWPROJECT VERKOPEN MET DUOKOOP

 

Bent u opzoek naar een manier om een rendabele starterswoning te ontwikkelen en te voldoen aan de eisen van de gemeenten? Wilt u dat het geld dat u in de woning moet laten zitten rendement opleverd? Dan is Duokoop wellicht iets voor u.

 

Gemeenten stellen steeds vaker als voorwaarden dat binnen nieuwprojecten ook woningen worden ontwikkeld voor starters en bepalen de prijs waarvoor de woning moet worden verkocht. De meeste projectontwikkelaars willen hier wel gehoor aan geven, maar hoe? Immers een projectontwikkelaar is geen lange termijn belegger en zit dus niet te wachten op een uitgestelde betaling en zeker niet op een uitgestelde betaling die geen rendement oplevert.

Hoe werkt Duokoop?

Met Duokoop wordt de koopsom van de woning opgedeeld in een Duokoopdeel en een Kopersdeel. Het Duokoopdeel wordt gekocht door het Duokoopfonds en de koper koopt het Kopersdeel. Het Duokoopdeel is een percentage van de totale waarde van de woning en is maximaal 40% en minimaal 5%.

 

Als u een project verkoopt met Duokoop krijgt u een goedgekeurd en beproefd instrument tot uw beschikking. Duokoop is goedgekeurd door de Belastingdienst en financierbaar bij de meeste banken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Als de woning met Duokoop aan een starter wordt verkocht; koopt de starter de woning samen met het Duokoopfonds. Als u de woning met Duokoop verkoopt zijn de voordelen voor u:

  • u draagt bij aan een maatschappelijk probleem door betaalbare woningen te ontwikkelen voor starters;

  • de starterswoning kan rendabel worden ontwikkeld;

  • u voldoet aan de eisen van de gemeente;

  • u financiert een deel van de koopsom maar dit levert wel direct rendement op;

  • zodra er voldoende woningen in het Duokoopfonds zitten wordt de lening geherfinancierd en wordt u lening afgelost.

Als u Duokoop inzet krijgt u de ondersteuning van DNGB bij de verkoop. Met behulp van slimme software kunt u precies zien hoeveel kopers inschrijven voor een bepaald bouwnummer, tevens kunt u met behulp van de software de woningen toewijzen. DNGB ontzorgt en stemt het juridische traject af met de notaris.

bottom of page