top of page

Hypotheekadviseur

DUOKOOP VOOR HYPOTHEEK ADVISEURS

Duokoop is de koopoplossing van DNGB om woningen betaalbaar te maken voor starters en doorstromers. Duokoop maakt het kopen van een woning sneller haalbaar doordat de consument de woning samen met het Duokoopfonds koopt. Hierdoor heeft de consument lagere maandlasten. Deze lagere maandlasten kunnen worden gebruikt voor consumptieve doeleinden, maar de extra financiële ruimte kan ook worden ingezet voor het kopen van een iets grotere, meer passende woning. 

 

Duokoop kan alleen worden ingezet bij aankoop van een woning, en is uitsluitend aan te vragen door een hypotheek adviseur. Het product is toepasbaar op vrijwel iedere woning en appartement tot de NHG-kostengrens. Om Duokoop aan te kunnen vragen dien je je als hypotheek adviseur te registreren op interassist.nl.  Wanneer je als hypotheek adviseur bent geaccepteerd door DNGB, heb je een aanstelling bij DNGB en kun je de koopoplossing Duokoop aanbieden aan je klanten (let op: op dit moment alleen voor de woningen die met Duokoop worden aangeboden - met name nieuwbouwwoningen)

 

Verschillende adviseurs
DNGB maakt onderscheid tussen verschillende type adviseurs die Duokoop mogen aanbieden. Op basis hiervan kan een consument een goede afweging maken bij wie advies over de regeling in te winnen. Het verschil wordt met name op basis van ervaring gemaakt. 

Hypotheek Adviseur
Als hypotheekadviseur met een aanstelling bij DNGB kun je je certificeren als Erkend Duokoop Adviseur. Deze certificering wordt jaarlijks getoetst door middel van een online examen. Op deze manier weten we zeker dat de kennis over de Duokoop regeling van een Erkend Duokoop Adviseur up to date is. Als gecertificeerd adviseur word je opgenomen in het register Erkend Duokoop Adviseurs dat wordt gepubliceerd op de website van Duokoop. Consumenten die op zoek zijn naar een hypotheekadviseur met Duokoop kennis kunnen op de website de dichtstbijzijnde Erkend Duokoop Adviseur opzoeken. Consumenten die contact opnemen met DNGB, en vervolgens in contact willen komen met een Erkend Duokoop Adviseur, brengen we in contact met een hypotheekadviseur uit het register. DNGB biedt op het platform interassist.nl online trainingen aan om je voor te bereiden op het examen. Het online examen kun je doen via interassist.nl

 

Erkend Duokoop Adviseur
Ben je Erkend Duokoop Adviseur en doe je (gemiddeld) maandelijks een Duokoop transactie? Dan kan DNGB je erkennen als Duokoop specialist. Doordat je veel praktijkervaring hebt met de Duokoop regeling, kan de consument zeker zijn van een goed advies. Klanten die DNGB benaderen om in contact te komen met een hypotheekadviseur, zullen worden doorverwezen naar een Duokoop specialist als deze in de buurt is. Daarnaast mag je als Duokoop Specialist het Duokoop Specialist kenmerk toevoegen aan je bedrijfslogo.

 

bottom of page