top of page

Gemeente

DUOKOOP: KOOPOPLOSSING OM WONINGEN BETAALBAAR TE MAKEN VOOR STARTERS

DNGB heeft Duokoop ontwikkeld, een koopoplossing speciaal voor starters en de doorstromers op de koopwoningmarkt. Zij kopen samen met het Duokoopfonds de woning waardoor het kopen van een woning sneller haalbaar is. 

Duokoop is goedgekeurd door NHG en de belastingdienst.  Met Duokoop is het verplicht dat de koper de woning gebruikt als hoofdverblijf (eigen bewoningsplicht). De koper betaalt voor het gebruik van het Duokoopdeel een maandelijkse vergoeding (canon) die fiscaal aftrekbaar is.

Het Voordeel voor de starter is dat hij de woning kan kopen die hij anders niet had kunnen kopen. Hij koopt alleen het Kopersdeel en heeft daardoor minder hypotheek nodig. De ontwikkelaar ontvangt voor het geld dat hij achterlaat in de woning rendement zodat het haalbaar wordt om de woning te bouwen.

 

Erfpacht anno nu, volledig flexibel inzetbaar voor elke koopwoning en koopappartement op elke plek in Nederland met heldere voorwaarden en altijd de mogelijkheid om het Duokoopdeel te kopen. Duokoop is voor starters de ideale tussenstap tussen huren en kopen. 

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

bottom of page