top of page

Notaris

Duokoop is een koopoplossing voor het kopen van een woning en een produkt van DNGB in Almere.
DNGB heeft Duokoop ontwikkeld, een koopoplossing speciaal voor starters en de doorstromers op de koopwoningmarkt. Zij kopen de woning zonder het Duokoopdeel waardoor het kopen van een woning sneller haalbaar is. Duokoop is alleen toe te passen in combinatie met een hypotheek met NHG en het is verplicht dat de koper de woning gebruikt als hoofdverblijf (eigen bewoningsplicht). De woningeigenaar betaalt voor het gebruik van de grond een maandelijkse vergoeding (canon)
die fiscaal aftrekbaar is.

 

Notaris


Net als bij een normale verkoop kiest de koper zijn notaris. Bij Duokoop is dat niet anders. Elke notaris kan een transactie met Duokoop begeleiden. Veel notarissen zijn reeds bekend met Duokoop en werken er al mee. Bent u als notaris of is uw kantoor nog niet bekend met
 Duokoop, dan kunt u contact met ons opnemen en dan leggen wij u de regeling uit. Voor de leveringsakte maken wij gebruik van model akten die wij aan u ter beschikking stellen.

 

Wilt u met Duokoop werken en gaat u akkoord gaat met de modelakte, dan nemen wij u op in ons notarisregister en kunnen kopers van uw kantoor gebruik maken. Met betrekking tot notariskantoren die door kopers worden gekozen die nog niet in ons notarisregister staan geldt het volgende: zodra wij een koopovereenkomst krijgen met een ons onbekende notaris
zullen wij contact met u opnemen om tekst en uitleg te geven en u de modelakte aan te reiken. Vervolgens kunt u zelf beslissen of u de akte op basis van de verplichte modelakte wilt passeren.

bottom of page