top of page
Screenshot 2022-11-04 at 15.58.06.png

Duokoopdeel kopen?
Het kan, maar het hoeft niet

Toelichting

Met Duokoop heb je de mogelijkheid om het Duokoopdeel te kopen van het Duokoopfonds. Dit recht is persoonlijk en niet overdraagbaar.

Situatie
 

Er zijn twee verschillende situaties. De eerste situatie is dat je in de woning blijft wonen en het Duokoopdeel in eigendom wilt verkrijgen. Via je persoonlijke account op homedata.nl  kan je altijd een verzoek doen om het Duokoopdeel te kopen. De tweede situatie is dat je de woning verkoopt.

Je wilt het Duokoopdeel kopen en blijft wonen in de woning.


Via het klantportaal op homedata.nl vraag je een voorstel op. Bij de start van het contract heb je inloggegevens ontvangen. Ben de inloggegevens kwijt? Geen probleem via de inlogpagina van homedata.nl kan je nieuwe inloggegevens aanvragen.

Als je de mogelijkheid heb om het Duokoopdeel te kopen sturen we je een voorstel. Hierin is de koopsom voor het Duokoopdeel opgenomen. Als je ons voorstel accepteerd maken we de koopovereenkomst op. De koopovereenkomst is 3 maanden geldig, zodat je voldoende tijd hebt om de aankoop te financieren. 

 

Heb je nu niet mogelijkheid om het Duokoopdeel te kopen of wil je nog geen gebruik maken van het voorstel, dan kan je op een later moment opnieuw een voorstel vragen. De aanvraag van een voorstel is gratis en je mag zovaak als je wilt een voorstel opvragen.

 

Tweede situatie: Je verkoopt je woning 

 

Jij mag altijd je woning verkopen voor de prijs die jij wilt, zonder toestemming van DNGB of het Duokoopfonds.

 

Als de verkoopakte met de koper getekend is, moet je DNGB op de hoogte stellen wie de koper is. DNGB heeft dan documenten van de koper nodig om het Duokoopcontract op zijn of haar naam te veranderen.

 

Overname Duokoopcontract

Als je je woning verkoopt, gaat de optie om het Duokoopdeel te kopen over naar de koper. Het Duokooppercentage dat geldt voor jou gaat over naar de koper en zal vermeld worden in de eigendomsakte van de koper door de notaris.

 

Als je je woning verkoopt met verlies, ben jij verantwoordelijk voor dat verlies. Aan de andere kant, als je de woning met winst verkoopt, is die winst helemaal voor jou.

Screenshot 2023-01-24 at 22.34.22.png
bottom of page