top of page

Werking

De marktwaarde van de woning wordt gesplitst in een Kopersdeel en een Duokoopdeel. Het Duokoopdeel is een percentage van de marktwaarde van de woning. Het Duokoopdeel zal nooit groter zijn dan 40% van de waarde van de woning op het moment dat de Duokoop overeenkomst wordt gesloten. Je kan via je persoonlijke account myduokoop op ieder gewenst moment een verzoek indienen om het Duokoopdeel te kopen.  Wil je weten hoe dat werkt? Klik dan hier.

Technology

Rekenvoorbeeld

De marktwaarde van de woning wordt gesplitst in een Kopers- en Duokoopdeel. Het Duokoopdeel is een percentage (hieronder 40%) van de marktwaarde van de woning. Het Duokoopdeel zal nooit groter zijn dan 40% van de waarde van de woning op het moment dat de Duokoop overeenkomst wordt gesloten.

Stel:
Stel getaxeerde marktwaarde woning:  € 300.000

Duokoopdeel (40%) - koopt het fonds  :  € 120.000

Kopersdeel (60%) - koop jij                     :  € 180.000

duokoop huisje

   60%          40%

(jij)                       (fonds)

€ 180.000     € 120.000

Een waardestijging of -daling heeft effect op de koopprijs van het Duokoopdeel. Stijgt de waarde van de woning, dan stijgt de koopprijs van het Duokoopdeel. Daalt de waarde van de woning dan daalt de prijs van het Duokoopdeel. Hierdoor heb je geen vermogenrisico. Alle investeringen die je in de woning hebt gedaan zijn volledig voor jou. Hier deelt het Duokoopfonds niet in mee.

bottom of page