Ik ben
Projectontwikkelaar

en wil mijn nieuwbouwproject verkopen met Duokoop

EEN WONING VERKOPEN MET DUOKOOP

Bent u opzoek naar een manier om een rendabele starterswoning te ontwikkelen en te voldoen aan de eisen van de gemeenten?

 

Gemeenten stellen als voorwaarden dat binnen nieuwprojecten ook woningen worden ontwikkeld voor starters . De meeste projectontwikkelaars willen hier graag gehoor aan geven maar hoe maakt u deze woningen rendabel zonder een deel van de koopsom zelf te moeten financieren? De woningen verkopen met Duokoop biedt een oplossing voor alle partijen:

  • ontwikkelaars kunnen een starterswoning rendabel realiseren en voldoen aan de gemeentelijke eisen;

  • starters kunnen met Duokoop de woning kopen;

  • gemeenten realiseren hun betaalbaarheidsdoelstellingen.

Als u een project verkoopt met Duokoop krijgt u een goedgekeurd en beproefd instrument tot uw beschikking. Duokoop is goedgekeurd door de Belastingdienst en financierbaar bij de meeste banken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Als de woning met Duokoop aan een starter wordt verkocht; koopt de starter de woning en DNGB de grond. Hierdoor is de volledige koopsom bij oplevering van de woning betaald. Als u de woning met Duokoop verkoopt zijn de voordelen voor u:

  • u draagt bij aan een maatschappelijk probleem door betaalbare woningen te ontwikkelen voor starters de starterswoning kan rendabel worden ontwikkeld;

  • u voldoet aan de eisen van de gemeente;

  • u hoeft geen deel van de koopsom te financieren of geld in de woning achter te laten;

  • bij oplevering van de woning is de volledige koopsom betaald;

  • geen risico op termijn dat deel van het rendement lager uitpakt;

Als u Duokoop inzet krijgt u de ondersteuning van DNGB bij de verkoop. Met behulp van slimme software kunt u precies zien hoeveel kopers inschrijven voor een bepaald bouwnummer, tevens kunt u met behulp van de software de woningen toewijzen. DNGB ontzorgt en stemt het juridische traject af met de notaris.
 

PAAR NIEUWBOUWPROJECTEN MET DUOKOOP

Duokoop

Duokoop is gebaseerd op erfpacht. Bij verkoop met Duokoop wordt de koopovereenkomst betaalt door DNGB en de aannemingsovereenkomst door de koper. De koopsom van de grond wordt één op één overgenomen er worden geen opslagen of aanpassingen met betrekking tot de prijs gedaan.

Zodra de woning is opgeleverd kan de eigenaar van de woning de grond (het bloot eigendom) van DNGB kopen. De voorwaarden waarop de grond kan worden gekocht zijn helder en transparant zodat de koper van de grond al bij aanvang van het Duokoop contract weet waar hij aan toe is.

 

On-boarding ontwikkelaar

In verband met wet- en regelgeving kan Duokoop pas worden ingezet nadat een cliëntenonderzoek is uitgevoerd en u door DNGB bent geaccepteerd. oor het uitvoeren van het cliëntenonderzoek (Customer Due Dilligence: CDD) kan u zich registeren op Salesoft.nl. Na acceptatie kunt u Duokoop inzetten voor verkoop van uw project.

7_edited.jpg

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over wat Duokoop voor uw gemeente kan betekenen? Neem dan contact met mij op dan kom in graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.