Canon
Tarieven

Vaste periode loopt binnenkort af, wat dan?

Huizen met dakkapellen

Bekijk hier de actuele canontarieven voor de grond onder uw woning

Onze tarieven worden periodiek aangepast. De canon is opgebouwd uit meerdere onderdelen. Deze kunnen de hoogte van de canon beïnvloeden. De basis van de canon is de marktrente. Deze verandert elke dag door veranderingen in de internationale economie. Verder bevat de canon opslagen voor, onder andere, risico’s en kosten. Als de markrentes stijgen of dalen, betekent dat niet automatisch dat onze canon ook stijgt of daalt. De canon is van veel meer dingen afhankelijk.

Duokoop hanteert een eensporig canontarief beleid

 

De onderstaande tarieven gelden voor zowel nieuwe als bestaande erfpachters. Er worden geen generieke kortingen verstrekt aan nieuwe klanten, waar bestaande klanten (met hetzelfde risicoprofiel) niet voor in aanmerking komen.
 

Canontarief voor nieuwe Duokoopcontracten

VASTEPERIODE

CANONPERCENTAGE

10 JAAR

2,99%

Canontarief bij herziening Duokoopcontracten

VASTEPERIODE

CANONPERCENTAGE

1 JAAR

2,75%

3 JAAR

2,81%

5 JAAR

2,85%

10 JAAR

3,29%

Disclaimer

De canontarieven plaatsen we zo zorgvuldig mogelijk, maar de informatie kan fouten bevatten. Hetzelfde geldt voor het rekenvoorbeeld. Aan deze informatie kun je geen rechten ontlenen. Je kunt DNGB niet aansprakelijk stellen mocht de informatie niet juist zijn.

REKENVOORBEELD

Hoe bereken je de canon bij aanvang?
Bij een grondwaarde van EUR 100.000,- betaal je de eerste 10 jaar canon over de grondwaarde en aankoopkosten:
CANON_DUOKOOP_10  x 110.000,- = EUR CANON_DUOKOOP_10_YEARLY per jaar / 12 = EUR CANON_DUOKOOP_10_MONTHLY per maand
Dit is een bruto bedrag, het netto bedrag (na belastingaftrek) zal lager zijn.

Hoe bereken je de canon na herziening?
Aan het einde van je vaste periode (na 10 jaar) moet je een nieuwe vaste periode kiezen. Stel je kiest voor een nieuwe vaste periode van 5 jaar. Dan wordt de nieuwe canon berekend door de oorspronkelijke grondwaarde te vermenigvuldigen met de nieuwe canonpercentage. De uitkomst is dan het bedrag dat je de komende 5 jaar gaat betalen, tenzij je de grond koopt van DNGB.
Stel de nieuwe canon voor 5 jaar is dan CANON_DUOKOOP_5 . Dan wordt je nieuwe canon: 
CANON_DUOKOOP_5  x 110.000,- = EUR CANON_DUOKOOP_5_YEARLY per jaar / 12 = EUR CANON_DUOKOOP_5_MONTHLY per maand

Let op! na het einde van 10 jaar kunnen de canonpercentages hoger of lager zijn dan nu. Stel dat de nieuwe canon voor 5 jaar is gestegen naar 3,80% dan wordt je nieuwe canon EUR 4.180 per jaar / 12 = EUR 348,33 per maand.

Heb je nog vragen of is het je nog niet helemaal duidelijk, geen probleem je hypotheekadviseur legt het je graag uit. Wil je in contact komen met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt die bekend is met de Duokoop-regeling, klik op de onderstaande link.