Starterslening en Duokoop


Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVN) heeft de combinatie Duokoop in combinatie met de Starterslening goedgekeurd. De gemeente die de Starterslening verstrekt moet hier toestemming voor geven. De primeur is voor de gemeente Harderwijk!


Hypotheekadviseur Hans Kraayvanger van Hypotheekshop Harderwijk heeft de eerste aanvraag met de combinatie Starterslening en Duokoop gedaan. Voordat het zover was, heeft hij het proces begeleid met SVN, de Gemeente Harderwijk en DNGB om dit mogelijk te maken.

“De afgelopen jaren merkten wij dat het voor starters op de woningmarkt steeds lastiger werd om een woning te kopen. Zeker voor eenverdieners. De stap naar een eerste woning wordt ook nu nog steeds groter door de stijgende prijzen”

Stel, je bent een single starter uit Harderwijk en je hebt een modaal inkomen (€ 36.500) Dan kun je:


- Met een reguliere hypotheek een woning kopen van ongeveer € 170.000 - Met Duokoop een woning kopen van ongeveer € 195.000 - Met de starterslening een woning kopen van ongeveer € 195.000 - Met Duokoop en de starterslening een woning kopen van ongeveer € 220.000


“In Harderwijk is het erg lastig om onder de € 195.000 een passende woning te vinden. Het stukje extra dat de combinatie Starterslening en Duokoop biedt maakt echt het verschil tussen het wel en niet kunnen kopen van een woning in de gemeente. Een van de belangrijkste voordelen is dat de woningeigenaar in de toekomst, indien hij dit wenst en financieel mogelijk is, de grond erbij mag kopen. Een voorwaarde is wel dat dan de Starterslening ook moet worden ingelost. “

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven