Persbericht


Almere, 29 oktober 2020, DNGB heeft de extra aankoopkosten voor het Fonds die samenhangen met de mogelijke verhoging van de overdrachtsbelasting opgelost. Daarnaast heeft DNGB binnenkort weer extra vermogen beschikbaar om na 1 januari 2021 het weer mogelijk te maken om woningen met Duokoop te kopen.

Naar aanleiding van ons nieuwsbericht inzake de differentiatie van de overdrachtsbelasting hebben veel adviseurs na Prinsjesdag 2020 hun financieringen naar voren gehaald om alsnog gebruik te kunnen maken van Duokoop. Hierdoor is het geld van het eerste Fonds op, nog voordat het geld uit het tweede Fonds beschikbaar is.

Om deze situatie op te lossen hebben we in tegenstelling tot veel geldverstrekkers ervoor gekozen om Duokoop tijdelijk uit de markt te halen in plaats van ons tarief te verhogen. Niemand is namelijk gebaat bij hoge tarieven. Wij lopen nu wellicht kopers mis, maar we willen potentiële kopers niet benadelen. Dit beleid sluit aan bij onze bedrijfsfilosofie.

DNGB verstrekt de Duokoop-regeling op basis van kapitaal van pensioenfondsen. Wij verwachten dat Duokoop zeer binnenkort weer beschikbaar is, uiteraard houden wij u op de hoogte van de voortgang.

Heb je vragen over dit nieuwsbericht neem dan contact op met Kenneth of met Rico te bereiken op 085-4894850.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven