Laat je begeleiden door een deskundige makelaar


Door: VBO-makelaar Jaco den Hollander


De markt in de Randstad is niet de meest vriendelijke voor starters momenteel: prijzen zijn hoog en het aantal beschikbare woningen is laag. Dat betekent dat de “concurrentie” erg groot is. VBO-makelaar Jaco den Hollander van De Leader Makelaardij uit Huizen legt uit hoe je toch kans maakt als starter.

Hoe kom je daar nu toch tussen? Ik begeleid heel veel starters op weg naar hun eerste koopwoning en deze tips geef ik ze altijd mee:

Veel gemeenten hebben een zogenaamde startersregeling. Met een aanvullende lening van SVN via de gemeente kun je vaak al een heel stuk meer lenen dan alleen op salaris.

Via Duokoop kun je een woning kopen zonder ondergrond met een erfpachtconstructie. Hierdoor kun je iets meer lenen, dan bij een volledige hypotheek. Dit geldt ook voor appartementen, zolang er niet al een erfpacht is gevestigd.

Misschien is er iemand in de familie of in de directe omgeving die je een schenking wil doen voor de aankoop van een woning. Dat kan fiscaal heel vriendelijk en levert een goede mogelijkheid om startkapitaal te hebben. Dat kan tot een bedrag van ruim €100.000,-

"Laat je vooral goed begeleiden door een deskundige makelaar bij de aankoop"

Volgend jaar zal misschien de overdrachtsbelasting komen te vervallen. Dat kan betekenen dat je misschien meer voor een woning kunt bieden. Maar pas op voor de valkuil dat je gaat overbieden, want het huis moet ook nog getaxeerd worden.

Laat je vooral goed begeleiden door een deskundige makelaar bij de aankoop. Zo voorkom je een kat in de zak. Liever een paar woningen meer bekijken en zo de juiste keuze maken dan ten koste van heel veel de verkeerde keuze maken.


Bron: https://www.vbomakelaar.nl/nieuws/

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Persbericht