Heijmans kan € 320.000 bijdragen aan geluidscherm door Duokoop


Nieuwe hoop voor uitpuilende basisschool in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - De deur staat weer open voor de uit z'n voegen barstende basisschool Rennevoirt. De kans dat de school kan uitbreiden op de naastgelegen locatie van de vroegere Schalm en bibliotheek is flink toegenomen. Dit dankzij nieuwe afspraken tussen de gemeente en bouwbedrijf Heijmans.

Heijmans gaat opnieuw bekijken hoe het gebied waarin de panden staan, het oude winkelcentrum Eikenbosch, kan worden ontwikkeld. De uitbreiding van Rennevoirt wordt daarin tot tevredenheid van het gemeentebestuur ingepast. Het bouwbedrijf had het eerste recht tot koop van de Schalm-locatie, maar ziet daar van af.

Goed nieuws, vindt het schoolbestuur ,,Dit biedt voor ons een opening het gesprek te voeren om uitbreiding van Rennevoirt te realiseren”, reageert Marcel van den Hoven, voorzitter van schoolbestuur Tangent. ,,Dat de school meer ruimte nodig heeft is helder. Als de groei van het aantal leerlingen doorzet hebben we op z'n minst vier lokalen nodig.” De basisschool maakt sinds de start van dit schooljaar gebruik van tijdelijke units.

Of het tot verbouwing van De Schalm komt, of nieuwbouw na sloop, kan Van den Hoven nog niet zeggen. ,,Volgende week gaan we om de tafel voor de eerste bespreking waar ik bij betrokken ben.” Van den Hoven is pas sinds kort Tangent-voorzitter, hij verliet er de CDA-fractie in de Tilburgse gemeenteraad voor. De gesprekken lagen een tijd stil in afwachting van een doorbraak.

Miljoenentekort geluidsscherm afgeboekt

Geruisloos slikte het stadsbestuur intussen de fors hogere kosten van het geluidsscherm tussen het spoor en ontsluitingsweg Koningsoordlaan. Wijkwethouder voor Berkel-Enschot Rolph Dols sloeg daarover pal voor de zomervakantie alarm. Als gevolg van een verkeerde berekening bleek dat scherm ruimschoots meer te kosten dan eerder was geraamd. Ook aanpassingen aan overwegen vielen duurder uit. De extra pijn bedroeg 2,1 miljoen euro.

Onder meer door diep in het budget voor Koningsoord te duiken kon dat bedrag met bijna een miljoen omlaag worden gehaald. Dat is al verwerkt in de gemeentebegroting voor 2020, die de Tilburgse raad in november vaststelde. Onderdeel van de oplossing is verder dat Heijmans 320.000 euro aan het geluidsscherm bijdraagt. Dat kan het bedrijf doen doordat het 28 duokoop-woningen laat bouwen in plaats van sociale huurhuizen. Duokoop is een constructie waarbij iemand wel de woning koopt, maar de grond pacht. Daardoor kan de koper een duurder huis aanschaffen tegen lagere maandlasten.


Bron: https://www.bndestem.nl/tilburg/nieuwe-hoop-voor-uitpuilende-basisschool-in-berkel-enschot~a0d5e478/

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven