Kenmerken van
Duokoop

gelegd

 
Duokoop is een andere manier om een woning te kopen
Algemeen

Met Duokoop koop je alleen de het huis (nog) niet de grond. De grond wordt gekocht door Duokoop Fonds. De woning en aankoopkosten betaal je met een hypotheeklening en eigen middelen. Klik hier voor nieuwsberichten over Duokoop.

Duokoop bevordert eigenwoningbezit

Duokoop is een koopoplossing dat koopwoningen voor meer mensen bereikbaar maakt. Het voorziet ook in de maatschappelijk behoefte voor meer betaalbare nieuwbouw koopwoningen.

Wie koopt de grond?

De grond wordt gekocht door Duokoop Fonds met geld van institutionele investeerders (banken, pensioenfondsen en verzekeraars).

Wat wordt er betaald voor de grond?

De grondwaarde die Duokoop Fonds betaalt wordt berekend op basis van de canon en het canonpercentage in het Duokoop aanbod. Deze waarde kan je vinden in het taxatierapport. Bij nieuwbouw gaan we uit van de grondwaarde uit de koop-/aanneemovereenkomst.

Maandelijkse vergoeding

De grond wordt gekocht door Duokoop Fonds met geld van institutionele investeerders (banken, pensioenfondsen en verzekeraars).

Je kan de grond er altijd bij kopen

Je kan de grond op ieder moment van Duokoop Fonds kopen tegen een vaste verhouding. Dit is een recht en geen verplichting. Als je de grond koopt, reken je af met Duokoop Fonds. Je betaalt dan minimaal de oorspronkelijke investering van Duokoop Fonds. Is de waarde van de grond gestegen? Dan betaal je aan Duokoop Fonds ook de waardestijging van de grond. De waardestijging van de woning is uiteraard geheel voor jou. Ook de waardestijging van woningverbeteringen (bijvoorbeeld een uitbouw) zijn voor jou. Lees de brochure voor meer informatie.

Wat zijn mijn rechten en plichten?

Je hebt dezelfde gebruiksrechten en plichten als een woning in volledig eigendom. Je bent bijvoorbeeld verantwoorderlijk voor onderhoud, verzekeringen en gemeentelijke heffingen.